آشنایی با سایت ویکی پدیا
 دیپروتد آشنایی با سایت ویکی پدیا 
سایت ویکی‌پدیا به‌ عنوان یک دایره‌المعارف زنده شناخته شده است
هرکاربر اینترنت می‌تواند به عنوان یک «محتوا ساز» آخرین اطلاعات خود را درباره هر موضوعی در این سایت وارد کند.

ویکی پدیا دانشنامه آزادی است که همگان می‌توانند به نوشتن و ویرایش نوشتارها در آن بپردازند. در واقع ‌این دایره‌المعارف، جولانگاهی‌برای محتواسازان در شبکه جهانی اینترنت است.

هرکسی می‌تواند صفحات ویکی‌پدیا را ویرایش کند، حتی شما ! کافی است پیوند ویرایش Edit را در بالا یا پایین صفحه‌ای که فکر می‌کنید لازم است بهتر و اصلاح شود، انتخاب کنید.

برای ویرایش این دایره‌المعارف عظیم، صلاحیت خاصی لازم نیست فقط کافی است که با عضویت در این سایت یک شناسه کاربری و رمز عبور داشته باشید. شما می‌توانید به راحتی به «ویکی‌پدیا» بپیوندید و به ‌ایجاد محتوای پارسی و مفید در بزرگترین دانشنامه زنده و الکترونیکی جهان بپردازید.

این نوشتارها و ویرایش‌ها باید بر پایه آئین‌نامه ویکی‌پدیا باشد، به طوری که مطالب، بی‌طرفانه و بدون پایمال کردن حق نشر دیگران نوشته شود. مدیریت و بررسی مطالب ارسالی شما، توسط گروهی از گردانندگان سایت صورت می‌گیرد که به هم زبانان خود کمک می‌کنند تا در امر گردآوری دایره‌المعارف جهانی سهمی داشته باشند.

ویکی پدیا، ایجاد محتوا و ویرایش آنها در این‌سایت را به ماسه‌بازی تشبیه کرده و می‌گوید:«شما هم سری به گودال ماسه‌بازی بزنید.

جایی که می‌توانید هر چقدر دلتان می‌خواهد تمرین ویرایش کنید.» ویکی پدیا از کاربران می‌خواهد در ویرایش صفحه‌ها جسور باشند و سیاست‌های این سایت‌ مانند رعایت استانداردهای یک‌مقاله، دیدگاه بی‌طرفانه، اثبات‌پذیری مطالب و رعایت حق تکثیر را در نظر بگیرند.

در حالی که سایت ویکی پدیا ۲۳۰زبان دنیا را پشتیبانی می‌کند ، بیشترین مقاله‌های این سایت به زبان انگلیسی با تعداد یک میلیون و  ۴۲۷هزار است و پس از آن زبان‌های آلمانی، فرانسوی، لهستانی و ژاپنی قرار دارد.

مقاله‌های پارسی زبان نیز با تعداد حدود  ۱۵هزار در رتبه سی و هفتم قرار دارد در حالی که مقاله‌های عربی با تعداد حدود  ۱۸هزار در رتبه سی و پنجم و ترکی در رتبه بیست و ششم قرار دارد. بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که کار با ویکی‌پدیا به‌ترویج و توسعه زبان پارسی و فرهنگ ایرانی کمک می‌کند.

به گفته این کارشناسان و صاحبنظران، بهتر است کاربران ایرانی ‌با استفاده از چنین ابزار آماده‌ای در شبکه‌اینترنت به‌جای اینکه فقط نقش استفاده‌کننده را بازی کنند، تولیدکننده محتوا نیز باشند.

دایره المعارف زنده «ویکی پدیا» از طرف بنیاد غیرانتفاعی «ویکی مدیا» پشتیبانی می‌شود و یکی از  ۲۰وب گاه برتر جهان از لحاظ تعداد بازدیدکنندگان به شمار می‌آید. در زمان حاضر بیش از چهار میلیون مقاله در این سایت وجود دارد و بیش از سه میلیون کاربر در روز به آن مراجعه می‌کنند.

منبع: همشهری آنلاین
0
جستجو در سایت
استارت آپ ها

ایده ها برای استارت آپ موجب رونق کسب و کارهای اینترنتی

آینده / استارت آپ

استارت‌آپ‌ها ادبیات بازار سرمایه را بلدند؟

استارت آپ

صدور تاییدیه دانش بنیانی شتابدهنده صدر فردا

اخبار / استارت آپ

اپلیکیشن شارژاپ

گوناگون / استارت آپ / رپرتاژ آگهی / بازتاب

جذاب‌ترین ایده‌های B2B در سال 2020

استارت آپ

۱۰ استارتاپ که بدون سرمایه به سوددهی رسیدند

استارت آپ

ایده ها و پیشنهاد برای استارت آپ در سال جدید

راهکارها و ترفند ها / استارت آپ

استارت‌آپ ایرانی؛ مرجع اول زنان افغان

استارت آپ

شروع یک کسب و کار نوپا پلتفرمی

استارت آپ

برنامه شبکه اجتماعی تیندر

گوناگون / معرفی وب سایت / استارت آپ

10 استارت آپ برتر تاکسیرانی جهان

استارت آپ

پخت پیتزاهای هیجان انگیز با هوش مصنوعی

آینده / استارت آپ

ایده‌ های استارتاپی فراموش شده‌

دورنما / بازار / استارت آپ

اپل، استارتاپ فناوری خودران Drive.ai را تصاحب کرد

استارت آپ

بررسی مهمترین چالش‌های تیم‌های استارتاپی

استارت آپ

نگرانی کاربران از هزینه تعمیر و تامین قطعات

گفت و گو / بازار / استارت آپ

مصاحبه با مدیرعامل و بنیان‌گذار استارتاپ Moz

گفت و گو / استارت آپ

آشنایی با استارت آپ های حوزه مدیریت آب

استارت آپ

راه اندازی ۷۰ استارت آپ توسط نخبگان ایرانی

استارت آپ

معرفی هشت استارت‌آپ‌ موفق ایرانی در حوزه فینتک

استارت آپ

اولین مرورگر شرعی دنیا

استارت آپ

از صفر تا پیست

استارت آپ

معرفی برترین استارتاپ‌های CES 2019

اخبار / استارت آپ

تبلیغات
درباره ما

مجله اینترنتی دیپروتد نشریه مجازی بر بستر اینترنت به مسائل آموزشی و مقالات پیرامون کسب وکار های نوپا یا استارت آپ ها و سبک زندگی است فعالیت و محتوای مطالب ارائه شده در سایت همه بیشتر در حوزه مدیریت، کارآفرینی ، روانشناسی ،اقتصادی و فناوری اطلاعات است نام اصلی دیپروتد "ریشه های عمیق " با مجوز رسمی از هیات نظارت برمطبوعات مشغول به فعالیت است

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید