علل اختلال نعوظ را بشناسید

اختلال نعوظ (ERECTILE DYSFUNCTION) بیماری نیست، بلکه علامت بیماری است که ممکن است در فرد وجود داشته باشد.
۱۵۰ میلیون نفر در دنیا به اختلال نعوظ مبتلا میباشند. از این تعداد ۳۰ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا به آن مبتلا میباشند، لذا مشکلی فراگیر در سطح جهان بوده و در هر سال مبتلایان آن افزوده می شود.
اختلال نعوظ زمانی است که فرد قادر به ایجاد نعوظ کامل و کافی برای عمل جنسی نبوده و در نتیجه باعث اضطراب و اختلال فردی می گردد. اختلال نعوظ در فردی که حداقل ۳ ماه این مشکل را داشته باشد، مشکل تلقی می شود. بنابراین فردی که به کلنیک مراجعه میکند و ادعا میکند از دو هفته قبل دچار اختلال نعوظ گردیده، این فرد ناتوان جنسی تلقی نمیگردد و این حالت زودگذر است و بهبود مییابد
علل اختلال نعوظ
شایعترین علت اختلالات نعوظ (ED) دیابت نوع ۲ است که نوع خفیف تا شدید اختلال نعوظ به دلیل این بیماری به ترتیب ۲۵ تا ۷۰ درصد میباشد. دیابت ۴۰ درصد بیماریهای اروگانیک ایجاد کننده اختلال نعوظ را تشکیل میدهد. زمانی که یک بیمار مبتلا به اختلال نعوظ مورد بررسی کامل قرار گرفت و هیچگونه علتی برای آن شناخته نشد باید به فکر اختلالات روانی از جمله افسردگی شد.
یکی دیگر از علل اختلالات نعوظ بیماریهای نوروژنیک شامل بیماری پارکینسون، نروپاتی محیطی، MS میباشند. فاکتورهای ایجاد کننده اختلال نعوظ در نوع نرولوژیک شامل: دیابت، حوادث مغزی (سکته مغزی) عروقی، دیسک لومبار، جراحی و رادیوتراپی ناحیه لگن و نروپاتی محیطی است.
تخمین زده میشود که ۵ درصد مردان دچار اختلال نعوظ (ED) مبتلا به کاهش سطح تستوسترون هرمون جنسی باشند. بنابراین یکی از بررسی های علل این مشکل در افراد بالای سن ۴۵ سالگی اندازهگیری سطح سرمی تستوسترون میباشد.
مقدار تستوسترون کلی در یک فرد ۲۰ تا ۴۰ ساله ng,dl 300-200 میباشد و کمتر از ng,dl 200 نشانه هیپوگونادیسم (کم کاری بیضه ها) است. در صورت کاهش تستوسترون کلی از میزان ng 400-200 ، تستوسترون باید آزاد اندازهگیری شود.
در بیماری های زیر سطح سرمی تستوسترون از میزان طبیعی کاهش مییابد:
سیروز (بیماری کبدی)
GFR پایین (کاهش عملکرد کلیه ها)
سیکل سل آنمی (بیماری خونی)
تالاسمی (بیماری خونی)
هموکروماتوزیز (بیماری خونی)
آمیلوئید وزیز
COPD (بیماری مزمن ریوی)
آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)
عفونتهای مزمن ویروسی
سطح سرمی تستوسترون باید برای چگونگی نحوه درمان بیمار اندازهگیری شود. در صورت پایین بودن تستوسترون باید پرولاکتین و LH سرم خون اندازهگیری شود. در صورت غیر طبیعی بودن آنها MRI از جمجمه باید صورت گیرد. اندازه گیری سطح سرمی هورمون جنسی برای بررسی اختلال نعوظ (ED) است.
عوامل ایجاد کننده اختلال نعوظ
استعمال دخانیات
اعتیاد به مواد مخدر
چاقی
فشار خون بالا
بیماری قلبی
بعضی داروها نظیر آتروواستاتین و تیازید
انفارکتوس – سکته قلبی
نارسایی کلیه
بعد از عمل پروستات
۶۰ درصد مردان با سابقه انفارکتوس مبتلا به اختلالات نعوظ هستند. در افرادی که تحت درمان با داروهای مهار کننده فسفودی استراز نوع ۵ ویاگرا هستند و پاسخ درمانی در آنها دیده نمیشود (Non- Sponder) باید احتمال بیماری عروق کرونر بررسی شود.
مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر بدون علامت که به علت اختلالات نعوظ به پزشک مراجعه میکنند باید تحت بررسی عروق با تستهای پیچیده قلبی قرار گیرند.
توصیه میشود چربی ، فشار خون، دیابت و بیماری عروقی محیطی بررسی شوند. بیماری که تحت درمان با سیلدنافیل سیترات (ویاگرا) قرار گیرد، چنانچه در دراز مدت کاهش یا عدم پاسخ درمانی در فرد مبتلا به اختلال نعوظ پدید آید، باید به فکر وخیمتر شدن بیماری عروقی یا افزایش شدت توکسیسیتی اندوتلیال (بدتر شدن دیابت یا هیپر لیپیدمی) در این بیمار بود.
مطالب مرتبط
جستجو در سایت
استارت آپ ها

صدور تاییدیه دانش بنیانی شتابدهنده صدر فردا
اخبار / استارت آپ

اپلیکیشن شارژاپ
گوناگون / استارت آپ / رپرتاژ آگهی / بازتاب

جذابترین ایدههای B2B در سال 2020
استارت آپ

تعریف استارت آپ startup
دانشنامه / استارت آپ / مقاله

۱۰ استارتاپ که بدون سرمایه به سوددهی رسیدند
استارت آپ

ایده ها و پیشنهاد برای استارت آپ در سال جدید
راهکارها و ترفند ها / استارت آپ

استارتآپ ایرانی؛ مرجع اول زنان افغان
استارت آپ

شروع یک کسب و کار نوپا پلتفرمی
استارت آپ

برنامه شبکه اجتماعی تیندر
گوناگون / معرفی وب سایت / استارت آپ

10 استارت آپ برتر تاکسیرانی جهان
استارت آپ
سبک زندگی
تبلیغات
تگ ها
رویدادهای گذشته
درباره ما
مجله اینترنتی دیپروتد نشریه مجازی بر بستر اینترنت به مسائل آموزشی و مقالات پیرامون کسب وکار های نوپا یا استارت آپ ها و سبک زندگی است فعالیت و محتوای مطالب ارائه شده در سایت همه بیشتر در حوزه مدیریت، کارآفرینی ، روانشناسی ،اقتصادی و فناوری اطلاعات است نام اصلی دیپروتد "ریشه های عمیق " با مجوز رسمی از هیات نظارت برمطبوعات مشغول به فعالیت است
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
تمامی حقوق برای سایت فوق محفوط است.
S-TECH: فناوری نوین سیلک | Powered by: مجله اینترنتی دیپروتد