بی نظیربوتو اولین زن مسلمان نخست وزیر در تاریخ جهان اسلام
بی نظیربوتو اولین زن مسلمان نخست وزیر در تاریخ جهان اسلام
در طول تاریخ نخست وزیران و روسای زن متعددی، رهبری و اداره کشورهای مسلمان را بر عهده داشته اند. امروزه نیز برخی از کشورها تحت رهبری زنان مسلمان هستند.
این در حالی ست که بسیاری از کشورها که خود را در ردیف کشورهای با بالاترین حقوق برابری زنان در جامعه قرار می دهند، در هنگام ورود زنان به عرصه سیاسی، ملاحظات و استثنائی هایی برای آن ها وجود دارد. به عنوان مثال، در تاریخ ایالات متحده نه تنها یک رئیس جمهور زن وجود ندارد، بلکه تعداد زنان در دولت بسیار کم هستند. تنها 20 درصد از کنگره ایالات متحده از زنان تشکیل شده است، که با توجه به اینکه 51 درصد از جمعیت ایالات متحده آمریکا، زنان هستند، امری قابل تامل می باشد!
کشورهای اسلامی تا به امروز، روسای جمهور و نخست وزیرهای زن مسلمان بیشتری از ایالات متحده داشته اند. بنابراین، سیاستمداران زن در کشورهای مسلمان می توانند الگویی برای سراسر جهان باشند. در متن حاضر می توانید با این الگوهای برتر آشنا شوید:
1. بی نظیربوتو اولین زن مسلمان در تاریخ جهان اسلام بود که به مقام نخست‌وزیری در یک کشور اسلامی رسید. او نخست وزیر پاکستان از 1988 تا 1990 و از سال 1993 تا 1996 بود. بی نظیربوتو یک زن روشن فکر و تحصیل کرده دانشگاه هاروارد و آکسفورد است. مادر بی نظیر بوتو، نصرت بوتو (نصرت اصفهانی)، از کردهای ایران بود.
2. خالد زیا نخست وزیر بنگلادش از سال 1991 تا سال 1996 و مجدد از سال 2001 تا 2006 بود. خالد زیا، اولین زن در تاریخ کشور بنگلادش و دومین زن در کشورهای مسلمان بود.
3. تانسو چیلر نخست وزیر ترکیه در سال های 1993-1996 بود که در سال 1946 در استانبول متولد شد. چیلر فارغ التحصیل دانشکده اقتصاد کالج رابرت ترکیه می باشد و دکترای خود را از دانشگاه ایالتی کانکتیکات مرکزی (CSCU) آمریکا دریافت کرد.
4. میامی مادیور بویه، نخست وزیر سنگال، از سال 2001 تا 2002 و متولد سال 1940 است. او به عنوان وکیل تحصیل کرده و به خاطر آرمان های فمینیست قوی خودشناخته شده است و اغلب نگرانی های زنان را در زمان خود در دولت مطرح می کرد. پس از ترک سیاست، او به عنوان نماینده ویژه همبستگییه آفریقا برای حفاظت از جمعیت غیرنظامی در کشورهای درگیر با اختلافات مسلح منصوب شد. او همچنین از سال 1975 تا 1990 رئیس انجمن وکلای سنگال شد.
5. مگاوتی سوکارنوپوتری نخست وزیر است رئیس جمهور اندونزی از 2001 تا 2004 و رهبر فعلی حزب مبارزه با دموکرات اندونزی بود..
6. شیخ حسینا نخست وزیر زن فعلی در بنگلادش است که  از سال 2009 حکمرانی می کند.
7. رزا اوتونبایوا در سال 2010 به عنوان رئیس جمهور قرقیزستان انتخاب شد. اوتونبایوا متولد سال 1950 است که در سال 1972 از دانشکدۀ فلسفه دانشگاه مسکو فارغ التحصیل شد و شش سال رئیس دانشکده فلسفه دانشگاه ملی قرقیزستان بود. دیگر پست های سیاسی و دیپلماتیک او شامل اولین سفیر جمهوری قرقیزستان در ایالات متحده و کانادا و سفیر اول در انگلیس است.
8. امیناتا توره از 2013 تا 2014 به عنوان نخست وزیر سنگال خدمت کرد. او در واقع دومین نخست وزیر زن سنگال بود.
9. عاطفه Jahjaga  رئیس جمهور کوزوو از سال 2011 تا کنون است
10. آمنه فکیم، رئیس جمهور موریس، 2015 - حال حاضر
آمنه فکیم در سال 2015 به عنوان رئیس جمهور ششم موریس انتخاب شد. علاوه بر موفقیت های او در سیاست، فکیم یک دانشمند بسیار متمایز در حوزه تنوع زیستی است که به عنوان رئیس دانشکده و معاون رئیس دانشگاه موریس مشغول به کار است. فکیم قبلا تعهد قوی به اصول فمینیستی، مخصوصا حمایت از اهمیت آموزش برای دختران جوان و نیز نگرانی های عمیق زیست محیطی را دارد.
0
نام:*
ایمیل:


جستجو در سایت
استارت آپ ها

ایده ها برای استارت آپ موجب رونق کسب و کارهای اینترنتی

آینده / استارت آپ

استارت‌آپ‌ها ادبیات بازار سرمایه را بلدند؟

استارت آپ

صدور تاییدیه دانش بنیانی شتابدهنده صدر فردا

اخبار / استارت آپ

اپلیکیشن شارژاپ

گوناگون / استارت آپ / رپرتاژ آگهی / بازتاب

جذاب‌ترین ایده‌های B2B در سال 2020

استارت آپ

۱۰ استارتاپ که بدون سرمایه به سوددهی رسیدند

استارت آپ

ایده ها و پیشنهاد برای استارت آپ در سال جدید

راهکارها و ترفند ها / استارت آپ

استارت‌آپ ایرانی؛ مرجع اول زنان افغان

استارت آپ

شروع یک کسب و کار نوپا پلتفرمی

استارت آپ

برنامه شبکه اجتماعی تیندر

گوناگون / معرفی وب سایت / استارت آپ

10 استارت آپ برتر تاکسیرانی جهان

استارت آپ

پخت پیتزاهای هیجان انگیز با هوش مصنوعی

آینده / استارت آپ

ایده‌ های استارتاپی فراموش شده‌

دورنما / بازار / استارت آپ

اپل، استارتاپ فناوری خودران Drive.ai را تصاحب کرد

استارت آپ

بررسی مهمترین چالش‌های تیم‌های استارتاپی

استارت آپ

نگرانی کاربران از هزینه تعمیر و تامین قطعات

گفت و گو / بازار / استارت آپ

مصاحبه با مدیرعامل و بنیان‌گذار استارتاپ Moz

گفت و گو / استارت آپ

آشنایی با استارت آپ های حوزه مدیریت آب

استارت آپ

راه اندازی ۷۰ استارت آپ توسط نخبگان ایرانی

استارت آپ

معرفی هشت استارت‌آپ‌ موفق ایرانی در حوزه فینتک

استارت آپ

اولین مرورگر شرعی دنیا

استارت آپ

از صفر تا پیست

استارت آپ

معرفی برترین استارتاپ‌های CES 2019

اخبار / استارت آپ

تبلیغات
درباره ما

مجله اینترنتی دیپروتد نشریه مجازی بر بستر اینترنت به مسائل آموزشی و مقالات پیرامون کسب وکار های نوپا یا استارت آپ ها و سبک زندگی است فعالیت و محتوای مطالب ارائه شده در سایت همه بیشتر در حوزه مدیریت، کارآفرینی ، روانشناسی ،اقتصادی و فناوری اطلاعات است نام اصلی دیپروتد "ریشه های عمیق " با مجوز رسمی از هیات نظارت برمطبوعات مشغول به فعالیت است

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید