مسافران عزیز، دید خود را کور نکنید
  مهماندار هواپیما قبل از پرواز توضیحاتی ارائه می‌کند، از جمله توصیه‌های ایمنی را ارائه کرده و مثلاً از مسافران می‌خواهد لوازم الکترونیک خود را در طول پرواز خاموش کنند. یکی از توصیه‌هایی که سال‌ها در پروازها شنیده‌ام این است: «پنجره‌های هواپیما را به هنگام برخاستن و فرود هواپیما باز نگه‌ دارید.»  پنجره‌های هواپیما درپوش‌هایی دارند که می‌توانید با بالا و پایین بردن آن‌ها، ورود نور را کنترل کنید.
  من در همه این سال‌ها بارها پیش خودم فکر کرده بودم چرا از مسافران خواسته می‌شود درپوش پنجره‌ها را باز نگه دارند، تا بالاخره دیشب در پرواز سرمهماندار خوش‌خلق و خنده‌رویی حضور داشت و از او پرسیدم چرا از مسافران می‌خواهید هنگام برخاستن و فرود پنجره‌ها را باز نگه دارند؟ سرمهماندار پاسخ داد «ما از مسافران می‌خواهیم پنجره‌ها را باز نگه دارند تا بتوانند بیرون را ببینند و اگر حادثه‌ای اتفاق افتاد و تهدیدی متوجه پرواز شد، سریع ما را خبر کنند.»  
  صنعت هوا و فضا بسیار حساس و دقیق است. مطمئن هستم در این صنعت دقیق و حساس، مطالعاتی انجام‌شده و مسافران در مواردی توانسته‌اند حوادث یا تهدیداتی را به مهمانداران اطلاع دهند که باز نگه داشتن پنجره‌ها به رویه معمول تبدیل شده است. این توصیه هم‌چنین به این معناست که حتی در صنعتی به دقت و حساسیت صنعت هوایی که کادر پرواز از سلامت هواپیما مطمئن می‌شوند تا پرواز کنند، باز هم از مسافران می‌خواهند دید خود را کور نکنید و در مواقع حساسی نظیر برخاستن و فرود، با دقت وضعیت را تحت نظر داشته باشند و هر اشکالی را به مسئولین پرواز خبر دهند.
  داستان پرواز عجیب به داستان مدیریت سازمان، اداره یک شرکت و بیش از همه به سیاست‌گذاری عمومی و اداره کشور و حکومت شباهت دارد. هر مدیر شرکتی، رئیس اداره‌ای یا مدیر سیاست‌گذاری در هر سطحی، به نفع خودش و افراد تحت فرمانش است که از آن‌ها بخواهد «پنجره‌ها را باز نگه دارید و دید خود را کور نکنید؛ و به محض مشاهده هر تهدیدی، تیم اداره دستگاه، سازمان یا کشور را مطلع کنید.»  
  پنجره‌ها برای لذت بردن از فضای بیرون و مشاهده صحنه‌های زیبای طبیعت از فراز آسمان خوبند، و به همان اندازه برای آن است که همه مسافران در امنیت پرواز سهیم باشند. این‌جاست که معنای «پرواز یک کار تیمی است»  بیشتر آشکار می‌شود. امنیت پرواز مسئولیتی تقسیم‌شده میان توانمندی‌ها، اختیارات و مسئولیت‌های تیم پرواز است که مسافران نیز بخشی از آن هستند حتی اگر سهم‌شان فقط در حد «کور نکردن دید خودشان باشد.»  مدیر و مقام ارشد هر دستگاهی و مسئولان هر کشوری نیز مسئول‌اند و به نفع خودشان و مردم است که «دید شهروندان را کور نکنند»  و به علاوه شرایط را تسهیل کنند تا مردم خودشان علاقمندانه چهارچشمی اوضاع را زیر نظر داشته باشند.
  آن دسته مسافران که پنجره را کور نمی‌کنند و هشیارانه اوضاع و احوال پرواز را زیر نظر دارند، مسئولیت خود را ایفا می‌کنند؛ شایسته پاداش‌اند نه مجازات.
با مدیران نامدار ایران همراه شوید
0
جستجو در سایت
استارت آپ ها

ایده ها برای استارت آپ موجب رونق کسب و کارهای اینترنتی

آینده / استارت آپ

استارت‌آپ‌ها ادبیات بازار سرمایه را بلدند؟

استارت آپ

صدور تاییدیه دانش بنیانی شتابدهنده صدر فردا

اخبار / استارت آپ

اپلیکیشن شارژاپ

گوناگون / استارت آپ / رپرتاژ آگهی / بازتاب

جذاب‌ترین ایده‌های B2B در سال 2020

استارت آپ

۱۰ استارتاپ که بدون سرمایه به سوددهی رسیدند

استارت آپ

ایده ها و پیشنهاد برای استارت آپ در سال جدید

راهکارها و ترفند ها / استارت آپ

استارت‌آپ ایرانی؛ مرجع اول زنان افغان

استارت آپ

شروع یک کسب و کار نوپا پلتفرمی

استارت آپ

برنامه شبکه اجتماعی تیندر

گوناگون / معرفی وب سایت / استارت آپ

10 استارت آپ برتر تاکسیرانی جهان

استارت آپ

پخت پیتزاهای هیجان انگیز با هوش مصنوعی

آینده / استارت آپ

ایده‌ های استارتاپی فراموش شده‌

دورنما / بازار / استارت آپ

اپل، استارتاپ فناوری خودران Drive.ai را تصاحب کرد

استارت آپ

بررسی مهمترین چالش‌های تیم‌های استارتاپی

استارت آپ

نگرانی کاربران از هزینه تعمیر و تامین قطعات

گفت و گو / بازار / استارت آپ

مصاحبه با مدیرعامل و بنیان‌گذار استارتاپ Moz

گفت و گو / استارت آپ

آشنایی با استارت آپ های حوزه مدیریت آب

استارت آپ

راه اندازی ۷۰ استارت آپ توسط نخبگان ایرانی

استارت آپ

معرفی هشت استارت‌آپ‌ موفق ایرانی در حوزه فینتک

استارت آپ

اولین مرورگر شرعی دنیا

استارت آپ

از صفر تا پیست

استارت آپ

معرفی برترین استارتاپ‌های CES 2019

اخبار / استارت آپ

تبلیغات
درباره ما

مجله اینترنتی دیپروتد نشریه مجازی بر بستر اینترنت به مسائل آموزشی و مقالات پیرامون کسب وکار های نوپا یا استارت آپ ها و سبک زندگی است فعالیت و محتوای مطالب ارائه شده در سایت همه بیشتر در حوزه مدیریت، کارآفرینی ، روانشناسی ،اقتصادی و فناوری اطلاعات است نام اصلی دیپروتد "ریشه های عمیق " با مجوز رسمی از هیات نظارت برمطبوعات مشغول به فعالیت است

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید